Friday, April 1, 2011

KEJADIAN MYSTERY UTK AKU... KHAS SMASA BRGELAR PLAJAR..(episod 1...)


aku kembali lagi stlah sekian lama x jengah blog aku nie...
hmmm kali nie aku nk kongsi ckit psl pngalaman aku nmpak bnde2 yg pelik2 masa aku blaja kt uum nie dr sem 1 smpai sem 6...
hmmm myb aku salah pndang jew kowt... xpn salah dgr...
tp aku still nk cite jgk... heheheh

hmmm mase sem 1, aku nie slalu tdo lmbat... mmg mngalami masalah nk tdo mlm r mase 2...
then 1 mlm 2, klu x silap aku lbih kurang pkul 3 lebih, aku tgh dok online,
ttbe aku trdgr bunyi mcm benda mncakar jaring tingkap...
utk pngetahuan sume, blik ktorg, tngkapnye brjaring...
akupn agak myb kucing... tp ble aku pk2 balik, cmne kucing nk mncakar jaring tngkap 2 sdgkn tngkap 2 tnggi...
nk kate ade jaring yg jatuh kt bwh, esknye 2 aku g r cr... tp xjmpe pn...
mase aku dgr 2, aku g r jengah kt tngkap, tp xnmpak pape pn... bila aku jengah, bunyinya berhenti pulak..
lpas 2 ttbe jew aku rase seram sejuk, so pe lg... g r tdo...

kjadian ke dua plak, brlaku mase sem 1 jgk...
aku ngn kwn2 nie nk g expo konvo kt pusat sukan...
ktorg cdg nk jalan kaki jew... mase 2 dr awl lg aku dh x sedap ati nk g... xtau r nape...
tp sbb ade sorg kwn2 aku nk dh mnyentap nk g jgk, aku ikot jew r...
siap kate, "aku x kire, aku nk g jgk"...
mase otw 2, ktorg lalu jalan atas nk kew dewan mas... aku mmg bleh r nmpak jln kt bwh yg nk kew DKG 3 tu... kt bwh 2, ade 1 pokok... (lepas LEGO... ala kt kwsn brbukit ckit 2)
kt c2 r aku nmpak kelibat mcm prmpuan brbaju putih... rmbutnye pnjang...
aku perhati dlm 1 minit jgk smbil jalan.. takut salah pndang, tp mmg aku nmpak bende 2 jgk... tegak jew... ps2 aku mls nk pndang dh... aku trus jew jln... aku xbgtau pn kwn2 aku yg lain...
nnt xpsl2 dorg dorg takut plak... buatnye dorg lari tingglkn aku, naya jew... heheh

dh balik bilik 2 baru aku cite ngn dorg... hmmm mase 2 masing2 baru r mnggelupur rase takut...
siap dorg kate, "nasib baik ko xbgtau ktorg mase 2 ja..."
balik dr xpo konvo 2 pn ktorg lalu jln yg same jgk... nsib baik x nmpak pape...

n baru2 nie, aku dpt tau, ade sorg kwn aku pn penah nmpak bnde yg same kt tmpat yg same jgk...
hmmm ape dia bnde 2 agknye ye??? jeng3.... huhuhu

mase sem 2, aku ade trdgr gak... kali nie wk2 magrib...
tp kali nie, bkn aku sorg jew dgr, tp ngn kwn2 aku sx...
ktorg tgh brkumpul dlm bilik rmai2... mase 2 ujan renyai2 n azan magrib pn tgh brkumandang...
blakang bilik aku nie ade gelanggang futsal... tp mase 2 org xmain sbb ujan...
tgh ktorg duduk2 2, ttb trdgr 1 suara lelaki... suara dia x garang tp tegas... dia cuma sebut 1 woRd je iaitu "JA.." dlm rmai2 kwn aku 2, cume name aku jew yg ade kne mngena ngn JA... sbb name aku EJA...
mase 2 aku menyorok r dlm selimut sbb aku igtkan ade lelaki mengintai... lgpn pkaian aku agak kurang sopan wk2 2... n sorg kwn aku iaitu Shuhada g r intai ckit kt tngkap,then dia cume nmpak ade 1 tangan tgh pegang tngkap cermin yg keempat bilik kami... tangan agk brbulu...
so mase 2 ktorg assume mmg ade budak lelaki mengintai r n sebut name aku...
tp keesokan harinye, ktorg g r belakang bilik ktorg... tp klu dr luar, mmg tingkap 2 tnggi... klu aku angkat tangan pn baru sampai... mmg tinggi... 
so tangan sape yg su nmpak 2?? Sue cume nmpak tangan ngn bahu jew... kepala xnmpak...
sape plak yg pnggil name aku???
masih mnjadi tanda tanya sehingga sekarang....

hmmm sem 2 pn ade kejadian ke dua jgk...
masa nie dh final xam dh... aku demam teruk masa 2... smpai kena ambik darah sebab doktor suspect denggi... nasib baik bukan denggi... demam panas jew... syukur...
malam 2, aku still demam lg... so kwn2 aku suruh aku berkemban jew biar haba badan kuar...
aku pn g r toilet... aku pegi xde pk pape pn mase 2... lgpn aku dlm keadaan "cuti"..
balik dr toilet 2, kwn aku nk tolong picit badan aku sbb badan aku sakit2...
then dia trnmpak lengan aku belah kanan lebam.. n yg lebih weird, ade dua titik kt tmpat lebam 2...
agk lame jgk lebam 2 nk ilang.... smpai balik umah pn lebam n dua titik 2 masih ade lg...
mmg nmpak mcm kesan gigit n kesan gigi... sakit plak 2... 
kwn2 aku sume pelik... n nk tgk lebam kt lengan aku 2...
hmmm kesian kt aku...
dh r demam, masa final xam plak 2... 

hmmm sbnrnye ade lg aku nk cite....
tp nnt2 r... sbb dh pnjng sgt dh nie... huhuhu
k tata....

No comments:

Post a Comment