Tuesday, March 1, 2011

THE BEST MOMENT IN MY LIFE AS A UUM STUDENT... WINK3.....


assalamualaikum sume...
n3 kali nie kau nk cite ckit psl trip aku kew langkawi pd 18&19/2/2011 ari 2...
wlupn dh lbih 2 mnggu brlalu, aku nk kongsi jgk ngn sume yg sudi singgah kew blog aku nie.. hehe
sblm2 nie aku xsmpat nk cite psl nie sbb agk busy n dlm proses kumpul gmbr n edit pape yg patut...

prog nie sbnrnye prog kitorg2 jew... 28 org yg pg n sumenye gugurl2 k.. hikhikhik... 
xnk ajk llaki sbb tkut aktvt trbatas... sat g ade plak yg malu2... susah plak...
special thankz 2 bell n the gang yg organize n meralisasikn impian ktorg nk jln2 ngn kwn2 uum... 
syg bell lebih r... huhuhu (iklas nie..)


wlupn aku dh beberapa kali g lngkawi, tp aku still rase sronok sbb dpt g ngn kwn2.. lain rasanye... 
trip ke lngkawi kali nie, bg aku yg plg bestnye ke island hoping...
ktorg g 3 pulau... tp aku xtau r pe name pulau 2... lupe... hehehe


aku jgk dpt rase pngalaman baru iaitu naik banana boat... 
sblm nie aku x penah naik coz takut... 
mase nk naik 2, mmg takut, tp ble dh gerak, wooooooo mmg best giler... 
hmpir jgk aku trgelincir wlupn dh pegang kuat... xpsl2 kpala aku trsondol punggung leha... hahaha.... sory leha... :D
mase aku jatuh dlm air 2, aku xde r rase takut dh... n ble aku dh jatuh, aku trase ade org yg trkena blakang aku, rsenye si aja... tp nsib baik aku x cedera... 
naik banana boat mmg best gilerrrrr tp yg seksanye, mase nk pnjat naik banana boat 2 balik... susah sngguh... aku rase mcm air laut 2 tarik2 badan aku...
tp ngn bntuan kwn2, brjaya jgk aku naik... syukur....

yg naik banana boat 2 pulau prtama. kt sne jgk ktorg brmandi manda... air mmg biru... cntik sgt... i like...
pulau yg kedua plak g bagi mkn helang... aku igtkn kami yg bagi, tp pkcik 2 yg lemparkn mknan dlm laut n helang 2 g mkn... 
yg nie boring ckit r... aku plak pe lg, sbok ambik2 gmbr kt dlm boat 2... 
aku kn sgt suke brgmbr2 nie wlu dmana sje... kuikuikui

pulau yg ketiga plak ktorg g tasik dayang bunting... 
mula2 smpai 2, aku igtkn dekat jew tasik 2 ngn jeti, tp jauh jgk...
nk kne mndaki n trun naik tngga plak 2... pancit aku.... 
mklum la... aku nie kn "cumel" sgt... 2 yg semput sketika 2...
tp ble dh smpai kt tasik, aku xlepaskn peluang nk trjun dlm air wlupn tkut mula2nye 2...
ari pn dh pkul 5 lbih wk2 2, org pn cme tnggl kami2 jew...
n yg buat aku agk kecut nk turun, kedalaman tasik 2 mencecah 30 kaki... 
klu trjatuh dlm 2 tnpa life jacket, mmg slmt jalan romeo r jwbnye... huhu...
mse kt dlm tasik 2, kancing life jacket aku trcabut, tp nsib baik aku pkai tali safety yg kt bwh... klu x,mmg aku dh msuk trus kdlm air 2... cpt2 aku pasang balik... nsib xjd pape kt aku... syukur sgt wk2 2...

sbnrnye, ade jgk tmpt2 lain yg ktorg g, cntohnye telaga tujuh, cable car, makam mahsuri, brshoping kt pekan kuah, tmpt beras trbakar, n lain2 lg... tp aku mls nk cite sbb tmpt 2 aku dh penah pg n dh rase besa2 jew... 
aku focus kt island hoping jew r utk n3 kali nie ea... huhu

cme aku agk trkilan sbb xdpt g under waterworld.. (btl ke aku eja?? ahhh lntak r... korg phm kn...)
dh r aku x penah msuk dlm 2 lg... 
tmpt tnggl ktorg mmg dkt sgt ngn tmpt 2... tp xcukup masa...
hmmm myb lain kali dpt g kowt... mudah2an ea...

wlupapepn, aku sronok sgt dpt g jln2 ngn korg sume trutamanye ein, nor, dayah r, wan, zai, elis, elin, aty, dayah s, bell, aja, leha, qal, adib, nurul, lin, intan, ida, rodiah, n sume r yg sramai 28 org trmasuk aku 2... 
maaf klu x sbut name sbb byk sgt... kpala akupn dh tingtong sbb jam dh pkul 3.30 pg... hehe
lpas nie kite g tmpt lain plak ea.... kte mntak bell organize lg... huhu arap2nye bell xserik r nk ajk aku.... :o :p

ok.... tata titi tutu....

No comments:

Post a Comment